Zamieszczone przez gbk
Hak w O1 - jak podłączyc elektryczność
Zwiń
X
-
Hak w O1 - jak podłączyc elektryczność
Witam,
Mam u siebie zamontowany hak ale poprzedni właściciel nie założył chyba giazda elektryczego. Pytanie: jak i gdzie moża to założyć w Wawie lub okolicach Piaseczna.
A jak jest z homologacją takiego haka. Mam go wpisanego w karte pojazdu ale czy to wystarczy ?
W rodzince mam kierowców a ich wozy maja haki i każdy ma taką tabliczkę z danymi a u mnie tego nie ma.
Jakieś podpowiedzi ?Octavia 1 Combi 1.9 TDI GLX 110KM (140KM)
-
-
Podłaczyć mozna na 2 sposoby :
1) kupujesz rozgaleznik + gniazdo ori skody ( tylko podpinasz i dziala)
2) Tniesz lub wpinasz sie w kable przy lampie - polecam takie male zatrzaski łącznikowe na kable. Kupujesz w sklepie moto gniazdo elektryczne i mozesz sam to podpiac. Dokladny opis jak podlaczyc kable jest na OCP lub w necie. Sprawa bardzo prosta.
Hak powinien byc wbity do dowodu samochodu ( pieczatka HAK)
Co do tabliczki to musi być, sa na niej okreslone podstawowe parametry. Oczywiscie "Polak" potrafi na aukcjach internetowych tez tanio znajdziesz.
PS: Sprawdz jak zmontowany jest ten hak, zeby zonkow na drodze nie bylo :diabelski_usmiechSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Bez gniazda nie podbili by przegladu na diagnostyce. Widocznie przed sprzedaniem poprzedni wlasciciel wykrecil gniazdo. Sprawdz moze kable sa juz pociagniete koło lampy.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftHak byl z autem, czy jest dokladany. A gniazdo nie jest gdzies schowane pod zderzakiem, bo ori hak mial taki bajer, ze gniazdo chowalo sie za zderzak, bo hak nie jest skrecany tylko na automat.
A co do ukrytego gniazda w zderzaku to sprawdzę.Octavia 1 Combi 1.9 TDI GLX 110KM (140KM)
Komentarz
-
-
Jak pieczatka w dowodze jest to nikt sie tym juz nie bedzie martwil. Tabliczka zawsze mogla odpasc. Na nia zwracaja uwage tylko za pierwszym razem.
Zobacz czy przy lewej lampie bo tam najczesciej podlacza sie wiazke haka sa jakies wpiete dodatkowe kable, albo podwojna wtyczka przy zaczepie od zarowek lampy.
Komentarz
-
Komentarz