Hak w O1 - jak podłączyc elektryczność

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Moniczka1490
    Classic
    • 2010
    • 9

Zamieszczone przez gbk
    Nie slyszalem
    I nie czytałeś :evil:
    Pozdrawiam.
  • trytek11
    Drive
    • 2008
    • 46

Witam,

Mam u siebie zamontowany hak ale poprzedni właściciel nie założył chyba giazda elektryczego. Pytanie: jak i gdzie moża to założyć w Wawie lub okolicach Piaseczna.

A jak jest z homologacją takiego haka. Mam go wpisanego w karte pojazdu ale czy to wystarczy ?
    W rodzince mam kierowców a ich wozy maja haki i każdy ma taką tabliczkę z danymi a u mnie tego nie ma.

Jakieś podpowiedzi ?
    Octavia 1 Combi 1.9 TDI GLX 110KM (140KM)

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Podłaczyć mozna na 2 sposoby :

1) kupujesz rozgaleznik + gniazdo ori skody ( tylko podpinasz i dziala)
      2) Tniesz lub wpinasz sie w kable przy lampie - polecam takie male zatrzaski łącznikowe na kable. Kupujesz w sklepie moto gniazdo elektryczne i mozesz sam to podpiac. Dokladny opis jak podlaczyc kable jest na OCP lub w necie. Sprawa bardzo prosta.

Hak powinien byc wbity do dowodu samochodu ( pieczatka HAK)

Co do tabliczki to musi być, sa na niej okreslone podstawowe parametry. Oczywiscie "Polak" potrafi na aukcjach internetowych tez tanio znajdziesz.

PS: Sprawdz jak zmontowany jest ten hak, zeby zonkow na drodze nie bylo :diabelski_usmiech
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• trytek11
        Drive
        • 2008
        • 46

Hak jest oryginalny skodowski, montowany w ASO. Mówiono mi że nic więcej juz nie potrzeba, jak to jest z tym w końcu ?

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Hak byl z autem, czy jest dokladany. A gniazdo nie jest gdzies schowane pod zderzakiem, bo ori hak mial taki bajer, ze gniazdo chowalo sie za zderzak, bo hak nie jest skrecany tylko na automat.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• phrix
            L&K
            • 2007
            • 1000
            • Audi
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Bez gniazda nie podbili by przegladu na diagnostyce. Widocznie przed sprzedaniem poprzedni wlasciciel wykrecil gniazdo. Sprawdz moze kable sa juz pociagniete koło lampy.
            Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• trytek11
              Drive
              • 2008
              • 46

Zamieszczone przez Maicroft
              Hak byl z autem, czy jest dokladany. A gniazdo nie jest gdzies schowane pod zderzakiem, bo ori hak mial taki bajer, ze gniazdo chowalo sie za zderzak, bo hak nie jest skrecany tylko na automat.
              Hak jest dokładany przez poprzedniego właściciela tuż przed sprzedażą. Dowód podbił mi ASO więc pytanie czy nie będę miał problemu przy ponownym przeglądzie rejestracyjnym

A co do ukrytego gniazda w zderzaku to sprawdzę.

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Jak pieczatka w dowodze jest to nikt sie tym juz nie bedzie martwil. Tabliczka zawsze mogla odpasc. Na nia zwracaja uwage tylko za pierwszym razem.

Zobacz czy przy lewej lampie bo tam najczesciej podlacza sie wiazke haka sa jakies wpiete dodatkowe kable, albo podwojna wtyczka przy zaczepie od zarowek lampy.
                Spritmonitor.de

Komentarz

• marekzu
                  L&K
                  • 2007
                  • 1412
                  • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez trytek11
                  Hak jest oryginalny skodowski, montowany w ASO
                  no to watpie zeby nie bylo gniazda - wloz glowe pod zderzak to znajdziesz zapewne

Komentarz

Pracuję...